Főoldal Aktív turizmus Tűzlepke Öko-élménypark

Tűzlepke Öko-élménypark

Orfalu, a festői szépségű aprócska falu egyedülálló természeti kincseket, és az itt élő rábavidéki szlovének sajátos kultúráját is magában rejti.
És még sok mindent mást is, ami a térképeken nem látható…A Tűzlepke Öko-élménypark területén az egykor itt élt nagy és dédszülők keze munkája nyomán ma védett virágok nyílnak és védett lepkék, pillangók szállnak.

Tűzlepke Öko-élménypark

 

Tűzlepke Öko-élménypark 

Öko - élménypark a kulturális értékeket hivatott bemutatni, játékos módon, élményekkel, izgalmakkal gazdagítva. Minden korosztály megtalálhatja  az érdeklődésének megfelelő időtöltést, külön - külön is, de családok több generációja együtt is eltöltheti az időt, akár az aktív programot, akár passzív időtöltést választva.  Csodás programlehetőség családok, baráti társaságok, iskolás csoportok, természetjárók számára.  Osztálykirándulás és csapatépítő program helyszínként is kiváló.

 

Tűzlepke Kalandösvény

A Tűzlepke Öko-élménypark Kalandösvényén az odalátogató megismerkedhet a térség védett természeti kincseivel. Mindez egy egy km hosszú információs táblákkal jelölt ösvényen történik (amely 3 nyelvű: magyar, szlovén, német), képekkel, rövid, érdekes leírásokkal, természetvédelmi értékek feltüntetésével. Az információs táblákat, izgalmas, játékos turisztikai attrakciók, megállók fűszerezik. A kalandösvény önállóan megtehető a nagyméretű instrukciós táblák figyelmes elolvasásával, a kötélpálya használatát animátor segíti. Az ösvény végén 5 kérdésből álló Quiz vár mindenkit, a hibátlanul kitöltők nyereménnyel gazdagodnak, tehát érdemes figyelni az út során.(nem kötelező a kitöltés). A kalandösvényen való részvétel lehetséges kötélpálya használattal (140 cm testmagasság felett) vagy  anélkül is, ekkor csak a kötélpálya állomás marad ki az állomások közül. Az út során megfáradt kalandozót az ösvény végén büfé várja.

A parkban parkolási lehetőség, mosdó található. A kerékpárosoknak ideális pihenőhely: büfé használat esetén ingyen fújási lehetőség, e-bike töltési lehetőség, szerelőállvány használat áll rendelkezésre. 15 fő felett előzetes bejelentkezés szükséges.

 

Tűzlepke erdei gyalogtúrák

A Tűzlepke erdei gyalogtúrák, amelynek a -múlt és jelen- tematika szerinti címe: A mesés Vendvidéki erdők varázslatos titkai. Egy lélegzetelállító erdei gyalogtúra a Vendvidéken, a szlovén Rába-vidéken. A páratlan szépséget nyújtó természet, a túra egyedi tematikája és egyedi útvonala felejthetetlen élményt nyújt minden résztvevő számára. A túra vezetett, tehát nincs más dolga a kedves túrázónak, mint élvezni a páratlan szépségű erdei környezetet. A túra hossza kb. 8 km.

 

Djaustji-Cser Emlékház

A park ezen része, a Djaustji- Cser Emlékház várhatóan 2023 év végén, vagy 2024 év elején  nyitja meg a kapuit, a népi kulturális értékek iránt érdeklődők számára, ahol a kedves látogató az Örökségem : Egy öreg ház igaz meséje című interaktív időutazásban vehet majd részt.

Akciós ajánlatainkért

iratkozzon fel, értesüljön elsőként
Árkalkuláció &
Online foglalás