Programok Lentiben és a környéken

Tekerj a zöldbe - Autómentes nap!

Tekerj a zöldbe - Autómentes nap!

Autómentes nap - régen tényleg autók nélkül közlekedtek sokan, kerékpárral tettek meg hosszabb utakat a mindennapjaikon. Nézzük hogy lehetett ez Hetésben.

S a "Hetés név újra szép lesz". A történelmi régi népi tájegységünk a Hetés a földtani okok miatt felnyúlt egészen Csesztregig, a sík, lapos területeken mezőgazdasággal foglalkoztak, míg a szomszédos Őrség területein a dombok közt az erdőgazdálkodás volt inkább jellemző. Így mások voltak a paraszti élet szokásai is, emiatt jól elhatárolható néprajzi táj alakult ki. Mára már a néprajzi táj beszűkült, négy kisebb falu tartozik csak hozzá a magyar oldalon. Az alacsonyforgalmú utakon ideális kerékpározni akár családoknak is.
Lentiben Hácskóné Zsuzsa népi iparművészünknek van egy hetési szőttes készítő műhelye, ezt az állomást megnézzük, Zsuzsa mesél a hagyományokról, innen tovább a változatos tájon elkerékpározunk a Csesztregi tóhoz, ahol a tónál lévő pihenőponton megállunk, és akinek van kedve a tó körüli Nordic walking pályán körbesétálhatja a tavat.
Innen tovább Baglad és Resznek, Belsősárd érintésével térünk vissza a mai hetési részbe és érkezünk vissza az indulási helyre, Bödeházára, ahol egy finom, kemencében sült perec vár mindenkit!
Az eseményre 1000 Ft/fő részvételi díjat számítunk, gyerekeknek a részvétel ingyenes, de csak szülői felügyelettel vehetnek részt a túrán.
Az indulás előtt regisztrációs, adatvédelmi és felelősségi nyilatkozatot iratunk alá a résztvevőkkel.

A térkép, ha valaki a teljes útvonalra kíváncsi:

A programhoz ajánljuk akciós csomag ajánlatainkat!

Amennyiben programajánlatunk elnyerte tetszését ide kattintva lefoglalhatja akciós szállodai ajánlatunkat.

További programjaink

Programnaptár

Kapcsolódó ajánlatunk

All Inclusive Balance

All Inclusive Balance

Érvényesség: 2022. 03. 18. - 2022. 12. 23.
már 24 450 Ft /fő/éj ártól