Főoldal Szlovénia

Szlovénia

Ismerje meg a határmenti országok látnivalóit, nevezetességeit, hisz nem csak hazánk nyújt páratlan élményt az érdeklődők számára.

Lendvai vár

A csodaszép kilátással büszkélkedő lendvai vár a 12. századból származik, mai formáját pedig a 18. században nyerte el. A vár helyiségei adnak otthont a lendvai Galéria-Múzeum állandó- és időszakos kiállításainak.

Lendvai vár

Vinárium Lendva

Lendva-hegyen épült Vinarium – kilátótorony kör alakú torony 53,50 méter magas, földszinttel és kilenc emelettel. Oskar Virag építészmérnök, Vires d.o.o Építész Iroda, tervei szerint. A torony alapterülete 293 m2, acél szerkezetű vasbeton földszinttel, a tetején egy üvegezett kilátót alakítottak ki,ahonnan egyszerre látjuk be a négy ország, Szlovénia, Magyarország, Horvátország és Ausztria területét. A torony egyszerre legtöbb 50 látogatót fogadhat. A toronyba 240 előregyártott lépcsőn vagy lift segítségével lehet feljutni. A földszinten a látogatók rendelkezésére étterem áll, továbbá ajándéktárgyak, információs pont, a torony melletti házikókban pedig a helyi gasztronómia és borok kínálata várja a látogatókat.

Vinárium Lendva

Szentháromság kápolna és Hadik múmia

Szelíd szőlőhegyektől körülölelve, a Lendva patak völgyére tekintve őrzi lendva városkáját a Szentháromság kápolna. Az egykori katonai erődítmény helyét a kis kápolna vette át, melynek különlegessége a néphagyomány szerint 1603-as törökellenes csatározások hősének, Hadik Mihály kapitánynak mumifikálódott teste.

Szentháromság kápolna és Hadik múmia

Trópusi kert és Orchidea farm Dobronakon

Kukkantson be Európa e részének legnagyobb orchidea termesztésébe! Látogasson el Dobronakba és élje meg az igazi trópusi hangulatot. Séta közben élvezze a több mint 350 különböző ismert és kevésbé ismert növényeket. A mintegy 4 hektáros területen, az Ocean Orchids évente 2 millió virágzó orchideát termeszt!

Trópusi kert és Orchidea farm Dobronakon

Dobronaki kalandpark

A Muravidék első kalandparkjának jobb helyszínt nem is találhattak volna! A gyönyörű természeti környezetben található park vidám kikapcsolódást nyújt az egész családnak!

Dobronaki kalandpark

Bakonaki tó, Vid kápolna és energiapark

A Bakonaki tó mindössze 18 km-re található Lentitől. A tó különlegessége a gyönyörű természeti környezet mellett a Szent György Energiparkhoz hasonló energiapark! S ha mindez nem elég? Az itt található Szent Vidről elnevezett kápolnához közel csobog a Vid forrás, amelynek sokan szintén gyógyító erőt tulajdonítanak.

Bakonaki tó, Vid kápolna és energiapark

Filóc - fazekasfalu

A fazekasmesterség a legrégibb kézműves tevékenységek közé tartozik. A 19. század végén a szájhagyomány alapján Filovcin 90 fazekas élt. Ezek a fekete égetett edényeikről voltak közismertek.A fazekasműhely általában elkülönített helyiségben volt a házban vagy az mellett, néha az udvaron lévő épített vagy fából készült épületekben. Ha külön állt az udvaron, a kézművességet nagy cégtábla jelezte, amely a műhely felé volt kiakasztva.

Filóc - fazekasfalu

Bagonya

Bagonya vagy Bogojina középkori alapokra épült templomát a helyi papság az 1920-as években kicsinek találta és lebontásra ítélte. Joze Plecnik híres szlovén építész bravúros megoldáshoz folyamodott: a régi templomot az új templom előterévé varázsolt! Így egy igazi építészeti remekművet lehet ma megcsodálni aminek további különlegessége a fazkeasok alkotásaival díszített mennyezet!

Bagonya

Beltinci

Egy kis település érdekes látnivalókkal. A Bánffy-Zichy várkastély első írásos említése a 14. századból származik. Érdekessége a Szent László templommal összekötő alagújtja. A kastélyban napjainkban rendezvényeket tartanak, ill. biciklimúzeum működik benn.

Beltinci

Izakovci

Az érintetlen természet, a folyó vadsága tökéletes helyszín mind a sportolni, mind a pihenni vágyóknak! Mindehhez a nyugalomhoz társulnak a Murán még épen maradt vízimalmok! Izakovci - a Szerelem szigetén (Otoku Ljubezni) található malom, múzeum és még komp is!

Izakovci

Razkrizje

Razkrizje egy kicsiny település, de annál érdekesebb látnivalókkal:

Razkrizje

Selo - Nagytótlak

A Selo település peremén álló román kori körtemplomot már a 14. században említették. A körtemplom sajátos külsővel és gazdag freskófestészetével Európa egyik ritkasága, igazi szakrális műemléke!

Selo - Nagytótlak

Muraszombat látnivalói

Muraszombat egy csendes kisváros, melynek két főbb látnivalója van.

•Szapáry-kastély: 16. században épült középkori kastély helyén épült reneszánsz Szapáry-kastély. A város eme kulturális központjában található a Mura-vidéket bemutató helytörténeti kiállítás.

•Szent Miklós római katolikus plébániatemplom: már a 11. századbaból származó épület legrégebbi része a harangtorony

Muraszombat látnivalói

Márkusháza

A Kodila Sonkaüzem egy családi vállalkozás, mely Muraszombat mellett elterülő Márkusházán található. A Kodila Sonkaüzembem immár három generáción át gondoskodnak az "Amikor tudod, hogy mit eszel!" szlogenről, amely vezeti őket a sonka elkészítésénél is. Üzemlátogatásst készíteneke a vendégek részére, akik szakértő vezetésével végigsétálnak az érlelőtermeken, amelyek közel vanak a természeti körülményekhez és hagyományokhoz a nádtetős és agyaggal vakolt muravidéki otthonokban.

Márkusháza

Verzej

A veržeji Babič malom a Murán az egyetlen pannoniai úszómalom Szlovéniában. A 18. század végén a Mura folyón 69 úszómalom volt, 1925-ben pedig 93 úszómalom tulajdonost vettek nyilvántartásba. A szlovén örökség egyedülálló, felbecsülhetetlen értékű műemléke.

Verzej

Ljutomer, Prlekija

Prlekija tájegysége a Dráva és a Mura folyó között helyezkedik el. A tájat szelíd dombságok és szőlőültetvények jellemzik. Központja Ljutomer.
Látnivalók:

Ljutomer, Prlekija

Jeruzalem

A 13. században a területre érkező keresztes lovagokat már annyira elbűvölte a táj szépsége, hogy eldöntötték itt maradnak és innen a táj neve. Az év minden időszakában gyönyörű szőlőskertek és borászatok várják a vendégeket!

Jeruzalem

Gorna Radgona - a vásárok és pezsgő otthona

Gorna Radgona a szlovén-osztrák határon található település, amit a domboldalakon található szőlőskertek tesznek ellenállhatatlanná! Látnivalók:

Gorna Radgona - a vásárok és pezsgő otthona

Felsőlendva

Észak-kelet Szlovénia valaha átjárhatatlan rengetegeiben a XIII. században építették a templomosok a felsőlendvai/gradi várat (Lindau) egyik északi hadjáratuk során. A gradi vár Európa ebben a részében még ma is egyik legnagyobb vár, hiszen termeinek száma megegyezik az év napjainak számával.

Felsőlendva

Goricko Tájvédelmi Park

Goričko Szlovénia északkeleti részén található, amely az osztrák és a magyar határ közelében terül el. A tájvédelmi park területe hozzávetőlegesen 462 négyzetkilométer 11 községet és 91 falut foglal magába. A tájvédelmi park főbb jellemzői a mozaikszerű szőlőkertek, gyümölcsösök, rétek és számos kultúrnövénnyel bevetett mezők.

Info: http://www.park-goricko.org/hu/prvastran.asp

Goricko Tájvédelmi Park

Vulkanija Élménypark

Éljék át Szlovénia utolsó, 3 millió évvel ezelőtt működő vulkánjának kitörését. A Vulkanija Élménypark, amely interaktív és oktatási célú tartalmakkal is bővelkedik, sok mindent kínál a magyarázatok és a modern technológia segítségével. A Vulkanija felkeresése egyénileg, családok részére, valamint nagyobb csoportok számára is ajánlott.

Vulkanija Élménypark

Ptuj

Autópályán egy óra alatt elérhető Szlovénia legrégebbi városkája. A Dráva partján megbújó vásárok városa hatalmas történelmi múltjának köszönheti látnivalóit is:

 • Látnivalók:
  Vár
  Orpheusz kő
  Óváros
 • Távolság: 77 km
Ptuj

Maribor

A világ legöregebb, ma is termelő szőlőtőkéjének hazája Maribor (88 km), amelynek kellemes óvárosi hangulatát a Dráva csak fokozza. Ha már itt járunk, mindenképp érdemes meglátogatni az ország legnagyobb síközpontját, a város határában elterülő Pohorjet is, ahol nem csak télen, de nyáron is csodás kilátás nyílik a szőlőtőkékkel gazdagított völgyekre!

 • Látnivalók:
  Több, mint 400 éves szőlőtőke a Dráva parton
  Kastély
  Zsinagóga
 • Távolság: 88 km
Maribor

Akciós ajánlatainkért

iratkozzon fel, értesüljön elsőként
Árkalkuláció &
Online foglalás