Főoldal Gyalogtúrák Lugos-völgyi túra

Lugos-völgyi túra

Lugos-völgyi túra

Időtartam: 2,5 óra
Hossz: 9 km

A túrát az Őriszentpéter és Ivánc között vezető országút 22. km-nél kezdjük. Jó minőségű, kavicsos erdészeti úton, messze az autók zajától, vadregényes környezetben barangolhatunk.
Egy kanyargós, lejtős szakasz után érjük el a Lugos-patakot, amelyen átkelve jobbra fordulunk az országos Kék túra útvonalra. És mit találunk? Gyönyörű, érintetlen patakmeder, változatos erdők, oxigéndús, tiszta levegő, árnyékos útszakaszok, minden, amit egy túrázni vágyó csak kívánhat. A Kék jelzést kövessük, amíg a kavicsos út keskenyedik, majd megszűnik. Innen a Kék egyenesen folytatódik, de mi balra fordulunk a füves részen a dombtető irányába. Ez a túra legnehezebb része! A dombtetőről letekinthetünk a Rába-folyó völgyére. Csodálatos látvány! Újra kavicsos útra érünk, ahol forduljunk balra, majd ezen menjünk egyenesen a következő nagyobb út kereszteződéséig, a domb aljáig. Közben bükk-, tölgy-, fenyőerdőkben járunk. Vegetációs időszakban páfránytenger vesz körül.
Leérkezve a völgybe, az erdészeti utak kereszteződéséhez, újra a Kék jelzéssel találkozunk, amin balra folytatjuk az utat. Figyeljünk a fokozottan védett terület határaira, ahová tilos a belépés! További információval az Őrségi Nemzeti Park munkatársai szolgálnak.
Egyenesen haladunk tovább a Kék jelzésen a Lugos-patak hídjáig. Közben szemet gyönyörködtető látványban lesz részünk. Több száz éves tölgyfák a gyönyörű rét közepén. Mintha egymással beszélgetnének. Utunk lassan a végéhez ér. A hídnál forduljunk jobbra, majd tovább egyenesen a dombtető irányába, túránk kiindulópontjához.

Akciós ajánlatainkért

iratkozzon fel, értesüljön elsőként
Árkalkuláció &
Online foglalás