Főoldal Kerékpáros túrák

Kerékpáros túrák

A mozgás és a természet szerelmese? Akkor jó helyen jár! Lentinél jobb kiinduló pontot keveset találni, hiszen nálunk minden nehézségi szint megtalálható! Tekerjen a csendes és nyugodt Mesés Hetésben, vagy a gyönyörű zalai dombságokon, esetleg az ezerszínű erdőkben!

Dedesi-tó felfedezése

Időtartam: 1 óra (gyalog), 30 perc (kerékpár)
Táv: 5 km

Mindenki kedvenc útvonala! Ha csak pár órát szeretne kirándulni, kicsit vágyik a természetbe, akkor itt a megoldás! A hotelből kiindulva forduljon egyből balra, majd a Konkoly Lovardánál jobbra és a kerékpárúton induljon el! Az út egyenesen a gyönyörű fekvésű Dedesi-tó dombokkal körülölelt megnyugtató természeti környezetébe visz! Kérje el ingyenes smoovey rezgő gyűrűinket vagy nordic walking botjainkat! Érdemes a tó körül is tenni egy hatalmas sétát!

Dedesi-tó felfedezése

Tőzike túra a Lenti Parkerdőben

Időtartam: 1-2 óra
Hossz: 6 km

Egy túra a korai tavasz első hírnökeinek! Sétáljon vagy tekerjen ki a város határában található Lenti Parkerdőbe és gyönyörködjön a több ezer védett virágban, járja be a tanösvényeket és ismerkedjen a helyi állatokkal és növényekkel! Induljon el a Kossuth út irányába, majd a benzinkútnál lévő körforgalmat elhagyva folytassa útját a Lenti vár felé! Áthaladva a Kerka folyón, a bicikli út első elágazásánál bal oldalt találja a Parkerdő bejáratát, melyet tábla hirdet!

Tőzike túra a Lenti Parkerdőben

Kotuliliom túra

Időtartam: 2-3 óra (gyalog), 1,5 óra (kerékpár)
Táv: 10 km

Minden évben március közepétől-április elejéig virágzik a védett mocsári kotuliliom, mely 2016-ban elnyerte az "Év vadvirága" címet!
Szállodánkból indulva könnyed séta vagy kerékpáros út vezet ki a máhomfai kerékpár úton, majd kanyarodjon el balra a Lentiszombathely irányába lévő bekötő útra! Itt a környék "függőhídja" átvezet a Kerkán, majd az útról balra letérve az erdővel fedezze fel ezeket a gyönyörű virágokat! Szerencsések még hóvirággal és tőzikével is találkozhatnak! Hazafelé érdemes Lentiszombathely - Lentimumor irányában menni, esetleg a Margaréta tekézőben egy finom italra beülhetnek!

Kotuliliom túra

Lenti-Szécsisziget bivalytúra

Időtartam: 1,5 óra
Táv: 13 km

Tekerjen a vadiúj Lenti-Szécsisziget útvonalon! A hotelből elindulva vegyen egy jobbost a kisvasút után, majd haladjon végig a Bánffy úton! Az út végén pedig már meg is találja a kerékpárutat, melyre jobbra kanyarodva kényelmesen elindulhat Szécsisziget irányába! Egy apró település megannyi látnivalóval: bivalyrezervátum, Andrássy-Szapári kastély, legendás templom és egy csodaszép kis vízimalom várja a Kerka holtágánál!

Lenti-Szécsisziget bivalytúra

Mura-erdei kerékpártúra

Időtartam: 3 óra
Hossz: 35 km

Útvonal: Lendava/Lendva–Trimlini–Petišovci–(Mura-erdő)–Pince-Marof–Pince–Dolina pri Lendavi–Čentiba/Csente–Lendava/Lendva
Ezen a kerékpáros körtúrán az útvonal kb. fele szakaszán kavicsos úton kell haladunk, ezért terepkerékpárral célszerű útnak indulni.
A Lendvai termálfürdő mellől, a kerékpárúton tekerünk, majd rövidesen Trimlinibe érünk. Egyenesen áthaladunk a falun, majd balra fordulunk az olajtárolókkal szemközti útra (Petrol tábla). Aszfaltozott, majd rövid szakaszon kavicsos úton, mezőgazdasági területek között tekerünk, közben balra a Lendva-hegy vonulatában gyönyörködhetünk. Haladjunk egyenesen a merőlegesen keresztező aszfaltútig. Itt a Ledava-patak mellől jobbra fordulunk, majd egyenesen továbbhajtva az autópálya feletti felüljárón át Petisovciba érünk. A faluban a Dolinska pot kerékpárút jelzőtábláját követve, az első utcába balra, majd rövidesen újra balra fordulunk a kerékpáros jelzőtáblánál. A településről kiérve, a következő kereszteződésben ismét balra tartunk. Ezt követően egyenesen haladunk tovább, majd az aszfaltozott útról a kavicsos útra térünk. Hosszú kavicsos szakasz következik. Előbb balról mezőgazdasági terület, jobbról a Mura-folyó mellett húzódó gát mentén, majd a Mura menti erdők árnyas fáinak ölelésében kerékpározunk. Utunk során több helyen is méhkaptárakat láthatunk. Az erdőket kaszálók követik, majd megfordulunk és elindulunk visszafelé. Visszaérkezve, ahogy jobbra meglátjuk a falut, a kavicsos utak kereszteződésében jobbra fordulunk (balra egészen a Mura-folyóig is eltekerhetünk), és egyenesen tekerünk Benica községig. Átkelünk a Ledava-patak hídján, és Pince-Marof, majd Pince községbe érkezünk. A 443-as számú közútnál balra fordulunk és Dolina pri Lendavi és Centiba falvakon egyenesen áttekerve érkezünk vissza Lendva városába. A városban az első lámpás kereszteződésben balra fordulva jutunk vissza a termálfürdőhöz.

Mura-erdei kerékpártúra

Tekergés Zalában és a Muravidéken

Időtartam: 7 óra
Hossz: 40 km

Útvonal: Lenti–Rédics–Genterovci/Göntérháza–Lendava/Lendva–Čentiba/Csente–Tornyiszentmiklós–Lovászi–Szécsisziget–Lenti
Kerékpáros körtúránkon határon innen és túl barangolunk. Lentiből a főúton indulunk Rédics felé, majd a város határától kerékpárúton tekerünk. Rédicsen, a körforgalomból egyenesen hajtunk ki, és a kis forgalmú aszfaltúton tekerünk tovább. Átkelünk a magyar-szlovén határon. Göntérházán, a körforgalomban balra fordulunk Lendva felé. Lendváig szinte végig kerékpárúton vagy kerékpársávon kerekezhetünk. Útközben elénk tárul a Lendva-hegy vonulata, a rajta tornyosuló kilátóval, a Vinariummal. Lendván bőven találunk látnivalót: Vinarium-kilátó, Lendvai vár, Szent Katalin-plébániatemplom, evangélikus templom, zsinagóga, helytörténeti kiállítás. A Lendva-hegyre is érdemes feltekerni, ahonnan páratlan kilátásban gyönyörködhetünk. Jobbnál jobb pincéket, éttermeket találunk, és a kilátóba is érdemes felmászni. Feltöltődve, élményekkel gazdagon, a Lendva-patak mellett hagyjuk el a várost. A főúton haladunk Csente községig, közben eltekerünk a Muránia Kerékpáros Központ mellett. Átkelünk a magyar határon és hamarosan beérünk Tornyiszentmiklósra. A Petőfi S. utcáról balra fordulunk a Kossuth L. utcára. A dombtetőn találjuk a Szent Miklós-templomot. Innen keskeny kerékpárúton tekerünk, majd a település határától a főúton haladunk Lovásziig. A községben rögtön jobbra fordulunk. A településen megnézhetjük a Maginot-vonal részeként épített bunkereket, és a strandfürdőben felfrissülhetünk. Kátyús aszfaltúton tekerünk, átkelünk a Kerka-patakon, majd Szécsiszigetre érünk. Jobbra találjuk a bivalyrezervátumot, balra a vízimalmot. Tekintsük meg az Andrássy–Szapáry-kastélyt és a Szent Kereszt-templomot is. Szécsisziget után Kerkateskándon jobbra térünk a Béke utcára, és ezen hajtunk át a településen vagy a forgalmasabb 7538-as főúton biciklizhetünk Lenti irányába. Lenti-Máhomfától már kerékpárúton tekerhetünk Lentiig. Itt tekintsük meg a város nevezetességeit, a várat, a Szent Mihály-templomot vagy fürdőzzünk a termálvizéről híres strandon.

Tekergés Zalában és a Muravidéken

Mura menti kerékpáros körtúra

Időtartam: 3,5 óra
Táv: 36 km

Útvonal: Čentiba/Csente–Lendava/Lendva–Dolnji Lakoš–Gornji Lakoš–Gaberje–Kapca–Hotiza–Sveti Martin na Muri–(Vrhovljan–Žabnik)–Marof–Hlapičina–Mursko Središče–Petišovci–Trimlini–Lendava/Lendva–Čentiba/Csente
Körtúránk kiindulópontja, Csente községben a Muránia Sport és Kerékpáros Központ. A 443-as főúton, Lendva irányába kezdjük tekerésünket. A városba érve, a lámpás kereszteződésben balra fordulunk a Tomšičeva utcába. Egyenesen haladunk tovább, a következő három körforgalomban is. Dolnji Lakoš községben már kerékpárúton tekerhetünk tovább. A hosszú falu után Gornji Lakoš, Gaberje, Kapca, majd Hotiza települések következnek. Hotiza végén, a Keresztút táblánál, illetve az első kőkeresztnél forduljunk balra. Az erdős részen, az út mellett találjuk a keresztút további állomásait, minden állomásnál más formájú kereszttel, amely Krisztus kereszthalálának szimbóluma. Nemsokára Horvátországba érünk. Előbb a határátkelőn, majd a Mura folyón kelünk át. Miután átértünk a hídon, eldönthetjük, hogy balra fordulunk, és a Mura mentén vezető földúton (Off road), vagy egyenesen tovább az aszfaltúton folytatjuk túránkat. Mindkét irányba az R2 kerékpáros útvonal jelzéseit kövessük. A folyóparton mesés tájon tekerhetünk, míg Sveti Martin na Muri községben gyönyörű templomokat, fürdőhelyet találunk. A városban tett kitérő után Marof településtől Mursko Središčéig több helyen is választhatunk, hogy kavicsos (off road jelzés), vagy aszfaltozott úton, a falvak kis utcáin haladjunk tovább. Mursko Središčére érve, a Mura-parton kialakított pihenők remek lehetőséget kínálnak a feltöltődésre. A Mura-folyó hídján, illetve a horvát-szlovén határon átkelve egyenesen haladjunk Petišovci felé, majd a települést jelző táblánál forduljunk jobbra. Petišovci után Trimlini következik, majd a Črnec-patak mentén a Lendvai Termálfürdőhöz érkezünk. Innen már ugyanazon a rövid útszakaszon, a 443-as főút mentén jutunk vissza Csentébe, kiindulópontunkra.

Mura menti kerékpáros körtúra

Dombok és síkságok mentén

Időtartam: 4 óra
Hossz: 50 km

Útvonal: Čentiba/Csente–Lendava/Lendva–Dolga Vas–Mostje–Genterovci–Kamovci–Žitkovci–Dobrovnik–Bukovina-tó–Dobronak–Žitkovci–Bödeháza–Gáborjánháza–Rédics–Lendvadedes–Nagy Tenke-hegy–Lendva-hegy–Čentiba/Csente
Csentéből, a Muránia Sport és Kerékpáros Központtól, a Kranjceva úton indulunk Lendva irányába. Dolga Vas községben balra térünk Dobronak felé, a Hetési utcára. Két körforgalmon haladunk át egyenesen, majd Mostje főutcáján is végigtekerünk. Dobronakig nagyrészt kerékpárúton kerekezhetünk. Genterovci, és Kamovci után Žitkovci mellett tekerünk el, majd hamarosan Dobronakra érünk. A falu központjában, a körforgalmon egyenesen áthaladunk, majd a falu végén, a temetőnél jobbra fordulunk a Bukovina-tó irányába. A tónál remek pihenőhelyeket találunk, körbetekerhetjük, sétálhatjuk a tavat, a vendéglátóhelyeken ehetünk, ihatunk. Feltöltődhetünk energiával, az energiaparkban vagy kipróbálhatjuk a kalandparkot is.
A tóhoz vezető úton indulunk visszafelé. Dobronak központjában, a körforgalomban jobbra fordulunk Turnišče felé. A településről kiérve, a főútról balra térve találjuk a trópusi kertet és az orchidea kertészetet. A kertészet meglátogatása után balra fordulva részben kavicsos úton, vagy jobbra, az aszfaltúton tekerhetünk tovább. A 442-es számú főúton kerékpárúton folytatjuk utunkat Lendva felé. Balra fordulunk Žitkovci irányába, majd a település központjában, a kápolnánál szintén balra térünk. A településről kivezető aszfaltutat hamarosan kavicsos út váltja fel. A Zöld jelzésen haladjunk (jobbra fordulunk), majd elérünk a szlovén-magyar zöldhatáron létesült Hetési Barátság Parkhoz, ahol megpihenhetünk. Folytatjuk utunkat a Bödeháza-Szentistvánlak–Bödeháza–Gáborjánháza útvonalon. A Hetés-kapujában található pihenőnél balra fordulunk, majd egyenesen haladunk tovább. Rédicsen, a körforgalomból a 75-ös főút mentén vezető kerékpárúton tekerünk Lenti felé. A településen keresztezzük a vasutat, majd a Vasút utca–Petőfi utca útvonalon tekerünk. A Lendvakecskési utca kereszteződésében jobbra fordulunk. Pár km után jobbra térünk Lendvadedes felé. A falu központjában, a kerékpáros útjelzőnél jobbra fordulunk. Az erdőben meredek emelkedőt kell megmásznunk. Utána a közútra balra fordulunk, majd a Nagy Tenke-hegy felé haladunk tovább. Fent, a régi épületek között pihenőt találunk, remek kilátással a hegy előtt elterülő völgyre és a varasdini hegyekre. 2019. márciusától már az új, határon átvezető aszfaltúton tekerhetünk Lendva-hegyre. Szlovéniába átérve jobbra fordulunk, majd a hegygerincen vezető úton, a Lármafa előtt balra térünk. Nagyon figyelmesen haladjunk lefelé, mert nagyon meredek lejtő következik! A főútnál balra fordulva jutunk vissza kiindulópontunkra.

Dombok és síkságok mentén

Őrségből Gorickoba

Időtartam: 3 óra
Táv: 38 km

Útvonal: Őriszentpéter–Szalafő–Hodoš/Hodos–Dolenci/Dolány–Hodoš/Hodos–Bajánsenye–Őriszentpéter
Őriszentpéteren, a körforgalomból Szalafő irányába indulunk. 2 km múlva, az útkereszteződésben balra térünk. A dimbes-dombos kerékpárbarát úton, 6 km után beérünk Szalafőre, ahol balra térünk Pityerszer felé. Tekintsük meg a Népi Műemlékegyüttest. Ezután a Sárga jelzésű kavicsos úton tekerünk tovább. Közben eurázsiai vadlovak és európai bölények mellett haladunk el. Az útbaigazító tábláknál balra térünk a Kék négyzet jelzésű kavicsos erdei útra, a szlovén-magyar határkő irányába. A határkőnél egyenesen tekerünk tovább Szlovénia felé, ahol erdők között és mezőkön át, továbbra is kavicsos úton érünk Hodosra. Az aszfaltútnál jobbra kanyarodunk, majd lejtőn gurulunk lefelé. Hodost elhagyva elhaladunk a Hodosi-tó töltése mellett, majd az aszfaltutak kereszteződésénél balra kanyarodunk Dolenci felé. Emelkedőt leküzdve érkezünk meg Dolencibe. A domb tetején, jobbra látható a Szent Miklós-templom. Tovább haladva, lejtőn hagyjuk el Dolencit. A település után letérünk balra, a Sárga jelzésű kavicsos, erdei ösvényre. Az ösvény az erdőn át elvezet bennünket egészen a Hodosi-tóig. A tó körül már 2005 óta tanösvény vezeti végig a látogatókat, információs táblákkal és pihenővel, valamint tiszta ivóvízforrással. Utunkat aszfaltúton folytatjuk Hodos irányába, és tovább, a szlovén-magyar határon át egészen Bajánsenye központjáig. Bajánsenyén, a négyes útkereszteződésben balra térünk Őriszentpéter irányába. Aszfaltúton érkezünk vissza kiindulópontunkhoz, a körforgalomhoz.

Őrségből Gorickoba

Akciós ajánlatainkért

iratkozzon fel, értesüljön elsőként
Árkalkuláció &
Online foglalás