Float Spa

Mi a floating, avagy a lebegés?

A lebegés terápia egy erőteljes stresszoldó és wellness lehetőség, amely számos kedvező hatást biztosít mind testi, mind pedig lelki szinten. A float szó jelentése felszínen marad, felszínen tart, lebeg. A lebegés terápia során a vendég egy külső ingerektől mentes környezetben pihen, egy magas koncentrációjú sósvíz oldatfelszínén lebegve. Ez az élmény mélyen ellazítja és megfiatalítja a testet és az elmét. Csökkentheti a káros stressz hormonokat, enyhítheti a fájdalmat és a feszültséget, illetve stimulálhatja a jótékony endorfinok felszabadulását az agyban.

A lebegőkabin a külső ingerhatások teljes megvonására épül. Ha minden külső ingert, minden külső környezeti hatást kiküszöbölünk, az emberi agy az alvást megelőző, úgynevezett „Alfa” vagy „Théta” agyhullám állapotba kerül, amely hasonló előnyökkel járhat, mint a relaxációs tréning, a hipnózis, a meditáció, a jóga és a masszázs; mind pszichológiai-, mind fizikai eredményeit illetően. 

A lebegés legjelentősebb hatása, hogy a szervezet mentesül a gravitáció testünkre kifejtett terhelése alól. Izomzatunk, ízületeink tehermentessé válnak, így teljesen ellazulhatnak. A lebegés során a test a súlytalanság állapotába kerül a víz magas só koncentráltságának köszönhetően, amely lehetővé teszi, hogy a vendég minden erőfeszítés nélkül lebegjen a víz felszínén. A kabin minden hangot és fényt kizár, így egy minden zavaró hatástól mentes környezetet hoz létre, amelynek következtében tökéletes nyugalomban relaxálhatunk. Minél kevesebb zavaró tényező áll fenn, annál intenzívebb a testre gyakorolt regeneráló hatás. Ez a súlytalan, ingermentes környezet mentesíti az agyat az állandó feladatoktól, a test térben történő irányítása (propriocepció) valamint az érzékelések feldolgozása alól. Egyfajta neurológiai űr létrehozásával az agy és az idegrendszer automatikusan átáll a mély relaxációra és az elme és a test közötti egyensúly helyreállítására (homeosztázis).

A lebegés kedvező hatásai

Egyetemi kutatások is megerősítették a lebegő fürdőt használó emberek tapasztalatait: azaz a jelenlévő stressz hormonok drasztikus csökkenését; az elme lelassulását a normál, éber tudatos (béta) vagy hiperaktív tudatos (gamma) állapotról egy nyugodtabb és meditatívabb (alfa vagy théta) állapotra; az emberi testre és elmére gyakorolt együttes kiegyensúlyozást (holisztikus); valamint az emberi test szinte valamennyi szervére gyakorolt jótékony fizikai hatásokat. Mindazonáltal az egyes emberekre gyakorolt hatások eltérhetnek

30 perc- 12.990 Ft
60 perc - 19.990 Ft
90 perc- 27.990 Ft
30 perc / 60 perc
12.990 Ft / 19.990 Ft / 27.990 Ft
Vissza

Akciós ajánlatainkért

iratkozzon fel, értesüljön elsőként
Árkalkuláció &
Online foglalás