Főoldal Kerékpáros túrák Dombok és síkságok mentén

Dombok és síkságok mentén

Dombok és síkságok mentén

Időtartam: 4 óra
Hossz: 50 km

Útvonal: Čentiba/Csente–Lendava/Lendva–Dolga Vas–Mostje–Genterovci–Kamovci–Žitkovci–Dobrovnik–Bukovina-tó–Dobronak–Žitkovci–Bödeháza–Gáborjánháza–Rédics–Lendvadedes–Nagy Tenke-hegy–Lendva-hegy–Čentiba/Csente
Csentéből, a Muránia Sport és Kerékpáros Központtól, a Kranjceva úton indulunk Lendva irányába. Dolga Vas községben balra térünk Dobronak felé, a Hetési utcára. Két körforgalmon haladunk át egyenesen, majd Mostje főutcáján is végigtekerünk. Dobronakig nagyrészt kerékpárúton kerekezhetünk. Genterovci, és Kamovci után Žitkovci mellett tekerünk el, majd hamarosan Dobronakra érünk. A falu központjában, a körforgalmon egyenesen áthaladunk, majd a falu végén, a temetőnél jobbra fordulunk a Bukovina-tó irányába. A tónál remek pihenőhelyeket találunk, körbetekerhetjük, sétálhatjuk a tavat, a vendéglátóhelyeken ehetünk, ihatunk. Feltöltődhetünk energiával, az energiaparkban vagy kipróbálhatjuk a kalandparkot is.
A tóhoz vezető úton indulunk visszafelé. Dobronak központjában, a körforgalomban jobbra fordulunk Turnišče felé. A településről kiérve, a főútról balra térve találjuk a trópusi kertet és az orchidea kertészetet. A kertészet meglátogatása után balra fordulva részben kavicsos úton, vagy jobbra, az aszfaltúton tekerhetünk tovább. A 442-es számú főúton kerékpárúton folytatjuk utunkat Lendva felé. Balra fordulunk Žitkovci irányába, majd a település központjában, a kápolnánál szintén balra térünk. A településről kivezető aszfaltutat hamarosan kavicsos út váltja fel. A Zöld jelzésen haladjunk (jobbra fordulunk), majd elérünk a szlovén-magyar zöldhatáron létesült Hetési Barátság Parkhoz, ahol megpihenhetünk. Folytatjuk utunkat a Bödeháza-Szentistvánlak–Bödeháza–Gáborjánháza útvonalon. A Hetés-kapujában található pihenőnél balra fordulunk, majd egyenesen haladunk tovább. Rédicsen, a körforgalomból a 75-ös főút mentén vezető kerékpárúton tekerünk Lenti felé. A településen keresztezzük a vasutat, majd a Vasút utca–Petőfi utca útvonalon tekerünk. A Lendvakecskési utca kereszteződésében jobbra fordulunk. Pár km után jobbra térünk Lendvadedes felé. A falu központjában, a kerékpáros útjelzőnél jobbra fordulunk. Az erdőben meredek emelkedőt kell megmásznunk. Utána a közútra balra fordulunk, majd a Nagy Tenke-hegy felé haladunk tovább. Fent, a régi épületek között pihenőt találunk, remek kilátással a hegy előtt elterülő völgyre és a varasdini hegyekre. 2019. márciusától már az új, határon átvezető aszfaltúton tekerhetünk Lendva-hegyre. Szlovéniába átérve jobbra fordulunk, majd a hegygerincen vezető úton, a Lármafa előtt balra térünk. Nagyon figyelmesen haladjunk lefelé, mert nagyon meredek lejtő következik! A főútnál balra fordulva jutunk vissza kiindulópontunkra.

Akciós ajánlatainkért

iratkozzon fel, értesüljön elsőként
Árkalkuláció &
Online foglalás